Pittig zoet aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Pittig zoet aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in complexe smaken? Probeer dit pittig zoete Aziatische stoofvlees uit de wok. De oestersaus, soja, ketjap en kruiden maken het gerecht tot een smaakvol geheel. Heerlijk mals na 2.5 uur pruttelen en pittig voor wie van pit houdt. Eet smakelijk!

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Jumbo Biologisch Rundvlees Kogelbiefstuk (jumbo)
  • 4 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittig zoet aziatisch runder-stoofvlees uit de wok op tafel.

  1. Doe olie in de wok en laat het goed heet worden. Voeg de blokjes vlees toe en roerbak het rondom bruin zodat het vlees mals blijft.
  2. Voeg uien en knoflook toe en daarna oestersaus, kruiden, soja en ketjap. Blijf roeren.
  3. Blus het geheel af met kippenbouillon en sherry tot het goed onderstaat. Laat het geheel 2 ½ uur langzaam pruttelen tot het vlees boterzacht is. Proef af en toe.
  4. Zout is doorgaans niet nodig vanwege de oestersaus. Het kookvocht zal inkoken en binden, anders kan bloem of maizena worden toegevoegd.
  5. Het gerecht is erg lekker en pittig voor mensen die van pit houden. Eet smakelijk! Dit gerecht kan ook worden ingevroren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje