Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Pims viscurry op tafel.
- Kook sperziebonen voor 4 minuten. Spoel de bonen af met koud water.
- Pel ui en knoflook en hak fijn. Hak peper.
- Snijd paprika in reepjes.
- Snijd visfilet in grote stukken en strooi er zout over.
- Bestrooi de vis met bloem zodat er een laagje bloem omheen zit (in een bolzeefje schudden om het gelijkmatig te verdelen).
- Verhit olie in een wok en roerbak de vis op hoog vuur rondom tot het lichtbruin is, maar nog niet gaar.
- Haal de vis uit de wok en leg op een bord.
- Verhit opnieuw wat olie in de wok. Bak de peper en de currypasta 5 seconden al roerend. Voeg dan de ui en knoflook toe en roerbak maximaal 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg de boontjes en paprika toe en roerbak nog even door.
- Voeg de kokosmelk, bouillonpoeder en gembervocht toe. Meng alles goed door elkaar.
- Meng de stukken vis door het mengsel en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Garneer het gerecht met vers gehakte koriander.