Pims viscurry

Pims viscurry

Smulweb imageSmulweb

Duik in Oosterse sferen met Pims viscurry. Stukjes visfilet gaan in de bloem en worden daarna kort gebakken in de wok. Sperziebonen en paprika vervolmaken het gerecht, samen met heerlijke smaken als knoflook, ui, peper en gember. Geserveerd met vers gehakte koriander.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Pims viscurry op tafel.

  1. Kook sperziebonen voor 4 minuten. Spoel de bonen af met koud water.
  2. Pel ui en knoflook en hak fijn. Hak peper.
  3. Snijd paprika in reepjes.
  4. Snijd visfilet in grote stukken en strooi er zout over.
  5. Bestrooi de vis met bloem zodat er een laagje bloem omheen zit (in een bolzeefje schudden om het gelijkmatig te verdelen).
  6. Verhit olie in een wok en roerbak de vis op hoog vuur rondom tot het lichtbruin is, maar nog niet gaar.
  7. Haal de vis uit de wok en leg op een bord.
  8. Verhit opnieuw wat olie in de wok. Bak de peper en de currypasta 5 seconden al roerend. Voeg dan de ui en knoflook toe en roerbak maximaal 2 minuten op hoog vuur.
  9. Voeg de boontjes en paprika toe en roerbak nog even door.
  10. Voeg de kokosmelk, bouillonpoeder en gembervocht toe. Meng alles goed door elkaar.
  11. Meng de stukken vis door het mengsel en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  12. Garneer het gerecht met vers gehakte koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry