De allerlekkerste aziatische top gehaktbal

De allerlekkerste aziatische top gehaktbal

Smulweb imageSmulweb

De allerlekkerste Aziatische gehaktballen met ui, sjalot, paneermeel, kruiden, ketjap en ei. Laat het mengsel opstijven in de koelkast en braad de ballen mooi aan alle kanten aan. Smoor ze tot ze gaar zijn in water en sojasaus. Serveer met de saus. Dit is echt smullen!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke De allerlekkerste aziatische top gehaktbal op tafel.

  1. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de ui en sjalot toe. Voeg het paneermeel in lagen toe, samen met alle kruiden. Voeg in twee etappes de eieren toe en voeg tenslotte de ketjap toe. Kneed dit mengsel goed en gelijkmatig door elkaar. Laat het mengsel even opstijven in de koelkast en maak er dan 4 gelijkmatige ballen van van ongeveer 125 gram per stuk.
  2. Doe boter en olijfolie in een koekenpan (tegen het spatten) en braad de ballen mooi aan alle kanten aan. Schroei ze goed dicht om de smaken in je ballen optimaal te behouden.
  3. Voeg één koffiebeker water toe en een scheut sojasaus. Laat de ballen smoren tot ze gaar zijn.
  4. Snijd een van de ballen in stukken, schep er wat saus over en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees