Indonesische rendang

Indonesische rendang

Smulweb imageSmulweb

Deze Indonesische rendang is mild pittig en heerlijk vol van smaak door de vele kruiden en specerijen. Na het stoven in een pan op laag vuur, zorgen de mango chutney en de gemalen kokos voor de finishing touche.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Indonesische rendang op tafel.

  1. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Snijd de knoflook in grove stukken.
  3. Na het stoven: pers de citroen, maal de kokos en zet de kruiden klaar. Haal het vlees uit de koelkast en laat het een halfuurtje op kamertemperatuur komen, strooi er dan peper over.
  4. Verhit de boter of olie in een braadpan, fruit de uien en de knoflook.
  5. Doe het vlees in de pan bij de uien en knoflook, schroei het dicht, blus het met een beetje water en laat het 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven.
  6. Haal het vlees uit de pan als het gaar is, laat het even rusten.
  7. Doe de kruiden in de pan, de mango chutney (snijd grote stukken eventueel wat kleiner), het citroensap, de gemalen kokos en de verkruimelde bouillonblokjes.
  8. Voeg een halve liter heet water toe en laat het nog een halfuur zachtjes pruttelen.
  9. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en doe het in de pan terug.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje