- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Indonesische rendang op tafel.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Snijd de knoflook in grove stukken.
- Na het stoven: pers de citroen, maal de kokos en zet de kruiden klaar. Haal het vlees uit de koelkast en laat het een halfuurtje op kamertemperatuur komen, strooi er dan peper over.
- Verhit de boter of olie in een braadpan, fruit de uien en de knoflook.
- Doe het vlees in de pan bij de uien en knoflook, schroei het dicht, blus het met een beetje water en laat het 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven.
- Haal het vlees uit de pan als het gaar is, laat het even rusten.
- Doe de kruiden in de pan, de mango chutney (snijd grote stukken eventueel wat kleiner), het citroensap, de gemalen kokos en de verkruimelde bouillonblokjes.
- Voeg een halve liter heet water toe en laat het nog een halfuur zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen het vlees in blokjes en doe het in de pan terug.