Rundvleestajine met groene olijven wortelen en rijst

Rundvleestajine met groene olijven wortelen en rijst

Smulweb imageSmulweb

Kruidige, malse rundvleestajine met groene olijven en wortelen uit marokko. Dit alles serveren we bovenop een bedje van witte (of andere) rijst. Perfect voor een exotische avond.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Rundvlees

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rundvleestajine met groene olijven wortelen en rijst op tafel.

  1. Laat de ontpitte groene olijven 10 minuten blancheren en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit 3 eetlepels (olijf-)olie in een pan en bak daarin het in stukken gesneden rundvlees, de fijngehakte uien en knoflook en de kruiden en specerijen aan.
  3. Vermeng 1/2 liter water met de geraspte tomaat en de eetlepel tomatenpuree en voeg dat toe aan het vlees. Breng aan de kook, deksel op de pan en laat zachtjes koken.
  4. Voeg op de helft van de kooktijd de in plakjes gesneden geschrapte wortelen en de geblancheerde groene olijven toe. Breng weer aan de kook en laat zachtjes koken totdat alles gaar is en de saus dik is ingekookt.
  5. Kook witte (of andere) rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Bedek een tajine of een mooie schaal met de gekookte rijst en schep daar het rundvleesgerecht met de groenten en de saus overheen.
  7. Dien heet op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst