Mediterrane bonensalade

Mediterrane bonensalade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse salade met witte en sperziebonen, rode ui, tonijn en olijven. Maak ’m af met een balsamico-mosterddressing. De Mediterrane bonensalade is zo klaar en ook lekker om mee te nemen naar kantoor of een picknick!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mediterrane bonensalade op tafel.

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 12 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de bonen af, laat ze schrikken met koud water en laat ze afkoelen.
  2. Spoel de witte bonen af en dep ze droog. Giet de tonijn af en verdeel hem in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Roer de mosterd, de suiker, zout en peper door de balsamico.
  4. Meng de slasaus met de bonen, de ui, de tonijn, de olijven en de kappertjes. Laat de saus ca. 20 minuten intrekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Bonensalade