Witlof tarte-tatin

Witlof tarte-tatin

Smulweb imageSmulweb

Laat je smaakpapillen kennis maken met deze tarte-tatin met witlof. De karamel zorgt voor een zoete twist en het bladerdeeg maakt het gerecht helemaal compleet. Ideaal om indruk te maken op je gasten!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Witlof tarte-tatin op tafel.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Maak de witlof schoon en snijd de stronken in vieren.
  3. Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met de boter. Giet de karamel in een ingevette taartvorm (24 cm Ø).
  4. Leg de stukken witlof tegen elkaar aan in de karamel. Bestrooi met zout en peper.
  5. Bedek de witlof met het bladerdeeg en laat de plakjes elkaar goed overlappen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Bak de taart 30-35 minuten in de oven.
  7. Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen.
  8. Stort de tarte tatin ondersteboven op een groot bord of rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof