Aziatische zalmmoten met gember sesam en perzik

Aziatische zalmmoten met gember sesam en perzik

Smulweb imageSmulweb

Zalm krijgt Aziatische twist met gember, sesam en perzik. Laat de zalm 3 kwartier marineren, voeg perzik toe op een bedje van aluminiumfolie en zet in de oven op 175 graden totdat zalm gaar is. Heerlijk bijgerecht voor je diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aziatische zalmmoten met gember sesam en perzik op tafel.

  1. Neem een schaal en meng de sojasaus, de rijstazijn, de olijfolie, sesamolie, de honing, gember en de knoflook.
  2. Voeg de zalmmoten toe en laat deze ongeveer 3 kwartier in het mengsel in de koelkast afgedekt marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Neem aluminiumfolie, vet een beetje in met olie, leg de zalmmoten met de resten van de marinade op de folie, schep er op elke moot 1 el blokjes perzik over en vouw goed dicht.
  5. Leg de pakketjes nu in een ovenschaal in de oven en bak ze in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  6. Niet te lang bakken want anders wordt de vis te droog.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Perzik