- 0.5 Rode peper
- 0.5 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Grote garnalen met couscous (moroccan twist) op tafel.
- Was de bleekselderij, verwijder de harde draden en snij in stukjes. Snij de champignons in niet te kleine stukken. Snij de bosui in stukjes, was en snij de Spaanse peper, pel en pers de knoflook teen.
- Breng intussen een steelpannetje water aan de kook. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken en hou deze apart. Doe de couscous in een mengkom en voeg de ras el hanout kruiden, plukje saffraan en peper en zout toe.
- Zet een hapjespan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak eerst de bleekselderij, ui, Spaanse peper en knoflook aan zonder bruin te laten worden en laat op laag vuur 5 minuten garen.
- Voeg nu de wijn en de witte bonen toe en laat deze ook 5 minuten goed mee warmen onder af en toe roeren. Voeg nu 2x de inhoud van de (voor de couscous gebruikte) koffiemok gevuld met kokend water toe aan de couscous en roer dit even door. Laat het nu vijf minuten afgedekt in de mengkom staan.
- Voeg in deze laatste vijf minuten de garnalen en de champignons toe aan de hapjespan en laat deze meegaren.
- Roer de stukjes mango door de couscous.
- Schep een flinke portie couscous op een bord en schep het garnalen-bonenmengsel eroverheen. Serveer direct.