Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Oosterse boerenkoolschotel is een verrassend smaakvolle combinatie van boerenkool, kip, noten en spek. De subtiele smaken van de sambal oelek en ketjap geven dit gerecht een bijzonder tintje en de geroosterde noten maken het helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosterse boerenkoolschotel op tafel.

  1. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten.
  2. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten.
  3. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten.
  4. Schep de noten door het boerenkoolmengsel.
  5. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant.
  6. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen Kruiden Vlees