Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus op tafel.
- Pel en snipper 1 ui en 1 teentje knoflook. Was en hak rozemarijnblaadjes fijn (indien gebruikt). Meng gehakt met uisnippers, knoflook, rozemarijn, ei, mosterd, paneermeel, cayennepeper en peper en zout (naar smaak). Vorm 8 ballen van het gekruide gehakt.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan beide zijden plm. 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Pel en snipper restant ui en knoflook. Snij uitgelekte paprika`s in reepjes.
- Bak in het overgebleven bakvet van de gehaktballen de uisnippers en knoflook glazig. Voeg paprikareepjes toe en bak even mee. Voeg tomatenpuree, azijn en runderfond/bouillon toe. Roer alles goed door.
- Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en suiker naar smaak. Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat nog plm. 10 minuten garen.