Pan de jamon

Pan de jamon

Smulweb imageSmulweb

Een traditioneel Venezolaans gerecht: een zoet en hartig gevuld brood met ham, spek, rozijnen en olijven, een ware smaakexplosie! Perfect voor kerst.

60 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pan de jamon op tafel.

  1. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op het fornuis en verwarm de melk tot net lauw.
  2. Meng de bloem, gist, zout en suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, gesmolten boter en eieren toe. Kneed hiervan een mooi glad deeg. Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe en kneed er doorheen. Laat afgedekt in een lauwwarme oven een uur rijzen. (Je kunt het deeg natuurlijk ook in de broodbakmachine bereiden en laten rijzen)
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer een halve centimeter dik. (Mocht het te groot zijn dan kun je er altijd een stuk vanaf snijden.)
  4. Beleg de deeglap met de plakken ham. Leg halverwege het ontbijtspek in een baan eroverheen. Strooi de rozijnen gelijkmatig over de ham. Leg vooraan (waar je het gaat oprollen) over de hele breedte van het deeg een rij olijven en doe dit ook aan het einde van het deeg.
  5. Pak het deeg beet en vouw het over de eerste rij olijven. Rol op deze manier het deeg in zijn geheel op. Maak de rand aan het eind vochtig met een beetje water en rol het brood helemaal dicht. Doe dit ook met de zijkanten. Prik aan de bovenkant met een vork wat gaatjes erin en laat afgedekt met plastic folie en een doek nog een half uur rusten.
  6. Bak het brood ongeveer 35-40 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen, snijd in plakken en serveer. Buen provecho!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken