- 0.2 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Gebakken gevulde tofu met oestersaus op tafel.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
- Snijd de tofu in 10 rechthoeken van ongeveer 4 x 7 x 1-1.5 cm groot.
- Snijd met een scherp mesje een 1/2 cm van de rand recht om rechthoekjes een inkeping te maken, maar niet helemaal tot onder.
- Hol met behulp van een lepel het midden van de tofu rechthoekjes uit om een doosje te maken.
- Droog de rechthoekjes af met keukenpapier en bestrooi ze met maïzena.
- Vul elk doosje met ongeveer 1 eetlepel vulling, waarbij een iets bolle rand ontstaat die boven de doosjes uitsteekt.
- Bestrooi de gevulde tofu nogmaals met maïzena.
- Verhit olie in een koekenpan waarbij de koekenpan 3 cm onder olie staat.
- Frituur de gevulde tofu op matig hoog vuur tot goudbruin en gaar. Doe dit in porties en ontvet daarna op keukenpapier.
- Meng alle saus ingrediënten door elkaar. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en roerbak hierin de lente-ui tot de geur vrij komt. Voeg de saus ingrediënten toe en kook zachtjes tot een gebonden saus. Voeg voorzichtig de gevulde tofu rechthoekjes bij saus en laat even doorkoken.
- Serveer de gevulde tofu met saus op een serveerschaal en garneer met het groen van de lente-ui.