Gebakken gevulde tofu met oestersaus

Gebakken gevulde tofu met oestersaus

Smulweb imageSmulweb

Verrassend vegetarisch gerecht! Gebakken gevulde tofu met oestersaus. De tofu wordt gevuld met een goed gekruide vulling van paddenstoelen, groenten en noedels. Een saus van oestersaus, paddenstoelen en lente-ui maakt het geheel af. Ervaar een compleet nieuwe smaakbeleving met dit verrassende gerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gebakken gevulde tofu met oestersaus op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
  2. Snijd de tofu in 10 rechthoeken van ongeveer 4 x 7 x 1-1.5 cm groot.
  3. Snijd met een scherp mesje een 1/2 cm van de rand recht om rechthoekjes een inkeping te maken, maar niet helemaal tot onder.
  4. Hol met behulp van een lepel het midden van de tofu rechthoekjes uit om een doosje te maken.
  5. Droog de rechthoekjes af met keukenpapier en bestrooi ze met maïzena.
  6. Vul elk doosje met ongeveer 1 eetlepel vulling, waarbij een iets bolle rand ontstaat die boven de doosjes uitsteekt.
  7. Bestrooi de gevulde tofu nogmaals met maïzena.
  8. Verhit olie in een koekenpan waarbij de koekenpan 3 cm onder olie staat.
  9. Frituur de gevulde tofu op matig hoog vuur tot goudbruin en gaar. Doe dit in porties en ontvet daarna op keukenpapier.
  10. Meng alle saus ingrediënten door elkaar. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en roerbak hierin de lente-ui tot de geur vrij komt. Voeg de saus ingrediënten toe en kook zachtjes tot een gebonden saus. Voeg voorzichtig de gevulde tofu rechthoekjes bij saus en laat even doorkoken.
  11. Serveer de gevulde tofu met saus op een serveerschaal en garneer met het groen van de lente-ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Tofu