- 240 g Spritskoeken
- 15 g Jumbo espresso oploskoffie
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolate salami op tafel.
- Smelt de chocolade in de magnetron op 50% vermogen gedurende 30 seconden, telkens roeren tot het gesmolten is (of in een kom boven een pan met water op laag vuur), en zet het apart om af te koelen.
- Klop de boter tot het glad en romig is.
- Roer de chocolade, koekjes, noten en espresso erdoor tot alles goed gemengd is.
- Schep het mengsel op een vel plastic folie en vorm het tot een salami-vorm ... ongeveer 15 cm lang en 5 cm breed.
- Laat het mengsel afkoelen in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 4 uur.
- Haal het uit de plasticfolie en rol het in poedersuiker. Verpak het opnieuw in bakpapier en bind het vast met touw voor de presentatie.
- Snijd dunne plakjes met een kartelmes en gebruik een bot mes of spatel om het op stokbrood, of ander zacht brood, te verspreiden.