Chocolate salami

Chocolate salami

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk genieten van deze chocolade salami. Gesmolten chocolade, boter en noten worden door koekjes en espresso geroerd. Verpakken in folie, afkoelen en in poedersuiker wikkelen. Snijd vervolgens dunne plakjes met een kartelmes en verspreid ze op wat zacht brood.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 g Spritskoeken
  • 15 g Jumbo espresso oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolate salami op tafel.

  1. Smelt de chocolade in de magnetron op 50% vermogen gedurende 30 seconden, telkens roeren tot het gesmolten is (of in een kom boven een pan met water op laag vuur), en zet het apart om af te koelen.
  2. Klop de boter tot het glad en romig is.
  3. Roer de chocolade, koekjes, noten en espresso erdoor tot alles goed gemengd is.
  4. Schep het mengsel op een vel plastic folie en vorm het tot een salami-vorm ... ongeveer 15 cm lang en 5 cm breed.
  5. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 4 uur.
  6. Haal het uit de plasticfolie en rol het in poedersuiker. Verpak het opnieuw in bakpapier en bind het vast met touw voor de presentatie.
  7. Snijd dunne plakjes met een kartelmes en gebruik een bot mes of spatel om het op stokbrood, of ander zacht brood, te verspreiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps