Indisch gekruid runder-stoofvlees

Indisch gekruid runder-stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

De meest heerlijke stoof die je ooit zult proeven! Sappig en mals rundvlees in een kruidige saus van knoflook, gember, rode peper, tomatenpuree, ketjap en vleesbouillon. Een echte Indische smaaksensatie die je in de oven, slowcooker of op het fornuis kunt bereiden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indisch gekruid runder-stoofvlees op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250ºC.
  2. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan.
  3. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut.
  4. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen.
  5. Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen.
  6. Bind de saus eventueel met allesbinder of maïzena.
  7. Voor de slowcooker of stoven op een gaspit moet je ruim 2 uur uittrekken voor de bereiding. Een heteluchtoven gaat sneller.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier