Overheerlijk vispannetje

Overheerlijk vispannetje

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijk vispannetje met een koriander, komijn en kerriepoeder saus. Met scholfilets gevuld met tijm, rozemarijn en Spaanse pepers, besmeerd met knoflook en olijfolie. Serveer met garnalen en geniet van de smaken die in de nieuwe wereld samenkomen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Overheerlijk vispannetje op tafel.

  1. de saus:
  2. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en daarna in koud water. Verwijder de harten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui en snipper deze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Pers één teen knoflook.
  3. Zet de pan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak eerst de ui, knoflook en paprika aan zonder bruin te laten worden en zet het vuur laag.
  4. Voeg nu de koriander, komijn, kerriepoeder en het verkruimelde visbouillonblokje toe en bak even mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak even mee.
  5. Voeg als laatste de tomaten toe en smoor ze langzaam met het deksel op de pan en onder toevoeging van wat water tot een egale saus. De vis:
  6. Meng voor het smeersel de tijmblaadjes, fijngehakte rozemarijnblaadjes, fijngehakte Spaanse peper, geperste teen knoflook, het sap van de citroen en het buitenste schaafsel van de citroenschil en een flinke scheut olijfolie door elkaar.
  7. Leg op een snijplank de scholfilets en snijd ze elk in de lengte doormidden. Kruid de vis met zout en peper naar smaak en besmeer de bovenzijde met het kruiden/oliemengsel.
  8. Rol de filets op en zet ze vast met een cocktailprikker. Leg de visrolletjes in de saus en voeg zoveel water toe dat ze net niet onderstaan.
  9. Laat de vis in 10 minuten met deksel op de pan garen. Voeg de laatste paar minuten de garnalen toe. Roer en controleer de saus regelmatig. De garnalen zijn gaar zodra ze roze kleuren. Klaar!
eet smakelijk