Nasi van de chinese huisvrouw

Nasi van de chinese huisvrouw

Smulweb imageSmulweb

Een pittige dosis gezelligheid met deze Nasi van de Chinese huisvrouw. Roerbak spekjes, ui, knoflook, komkommer, wortel, tomaat en sla in een pan. Roer er smaakmakers door en meng met rijst of noedels. Bak er roerei bij en voeg lente-ui toe.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Nasi van de chinese huisvrouw op tafel.

  1. Bak spekjes uit in olie en haal uit de pan. Als je ander vlees gebruikt, kan je het nu bakken.
  2. Roerbak de ui, knoflook en rode peper tot de geur vrijkomt en het zachter wordt.
  3. Voeg de komkommer en wortel toe en roerbak tot gaar maar nog knapperig.
  4. Voeg alle smaakmakers toe.
  5. Voeg nu de tomaat en sla toe, meng door en schuif de groenten naar een kant van de wok of koekenpan.
  6. Doe het ei in de lege helft en maak roerei. (Het werkt het beste als je het ei in 3 keer bakt en steeds weer de gebakken ei door het groentemengsel mengt)
  7. Doe de spekjes terug in de pan en voeg ook de rijst of noedels toe.
  8. Roerbak tot alles goed warm is en bak de lente-ui de laatste minuut mee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst