Zoervleis volgens sjiek

Zoervleis volgens sjiek

Smulweb imageSmulweb

Rundvlees gemarineerd in water, azijn, zout, peper, laurier en kruidnagels. Gebakken en afgeblust. Uitjes gescheiden gebakken en erbij gevoegd. Lekker laten sudderen in de marinade en ontbijtkoek en perenstroop toevoegen om te binden. Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel extra perenstroop voor de zoet/zuurverhouding.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Ontbijtkoek
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoervleis volgens sjiek op tafel.

  1. Marineer het rundvlees gedurende 24 uur in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier en kruidnagels.
  2. Haal het vlees uit de marinade en bak het aan tot het bruin is. Blus af met de marinade.
  3. Bak apart de grof gesneden uien en voeg ze toe aan het vlees.
  4. Laat het geheel gedurende ongeveer 2 uur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
  5. Voeg ontbijtkoekplakken toe om te binden, evenals de perenstroop, wanneer het vlees gaar is.
  6. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Voeg extra perenstroop toe om de gewenste zoet/zuur verhouding te bereiken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje