Zelf noedels maken

Zelf noedels maken

Smulweb imageSmulweb

Met zelfgemaakte noedels maak jij gerechten waarvan iedereen de vingers bij aflikt. Meng bloem met water tot een gebonden deeg en rol het uit tot een dunne lap. Snijd de lap in de gewenste dikte en kook ze gaar. Een ware delicatesse!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 225 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Zelf noedels maken op tafel.

  1. Doe bloem op een werktafel en strooi zout erover.
  2. Maak een kuil in het midden van de bloem en doe water erin.
  3. Werk van binnenuit de water door de bloem tot er een gebonden deeg ontstaat.
  4. Kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het elastisch is.
  5. Laat het deeg afgedekt onder plastic voor 1 uur rusten.
  6. Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek met gelijkmatige dikte.
  7. Strooi er griesmeel of maïzena overheen en rol dit uit tot een lap deeg van 3 mm dik.
  8. Vouw de lap deeg in de lengte op en snijd de gewenste dikte noedels over de breedte.
  9. Scheid de noedels met behulp van een beetje bloem.
  10. Kook de noedels met wat zout in een pan met kokend water gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze gaar zijn door te proeven.
  11. Gebruik de noedels direct terwijl ze nog warm zijn of spoel ze koud en bewaar ze onder water tot gebruik. (Opmerking: Je kunt de noedels ook eventueel maken met een pastamachine.)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels