Frisse maaltijdsalade met peer noten en blauwe kaas

Frisse maaltijdsalade met peer noten en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Een frisse maaltijdsalade met peer, noten en blauwe kaas. Walnoten worden gekarameliseerd en gemengd met sla, peer en een dressing van sjalot en azijn. De blauwe kaas maakt de salade af. Hak de overgebleven bloemkoolroosjes en noten in stukjes en verdeel over de salade.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Frisse maaltijdsalade met peer noten en blauwe kaas op tafel.

  1. Verhit de vloeibare margarine in een kleine koekenpan en bak de walnoten ca. 2 minuten. Strooi er suiker over en bak de noten totdat de suiker gesmolten en gekarameliseerd is. Leg een stuk bakpapier op een bord, schep de noten erop en laat ze afkoelen.
  2. Roer sjalotten en azijn door elkaar en laat ca. 5 minuten marineren. Voeg olie toe en breng de dressing op smaak met peper.
  3. Was de sla en droog hem in een slacentrifuge. Snijd de peer in stukjes en schep ze met de sla en dressing in een kom door elkaar. Verdeel de salade over diepe borden en brokkel de kaas eroverheen. Hak de bloemkoolroosjes en noten in stukjes en verdeel over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas