Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

Smulweb imageSmulweb

Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje is een recept waar je de tijd voor moet nemen. De pan op laag vuur laten sudderen voor de beste smaak en zorgen dat de ingrediënten lekker samensmelten. De finishing touch komt van het paprikapoeder en verse peterselie.

120 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje op tafel.

  1. Snijd de runderriblappen in blokjes en kruid ze met de kruidenmix voor rundvlees/of gewoon met zout en peper. Laat dit in een bakje op kamertemperatuur komen en de kruiden lekker intrekken.
  2. Maak ondertussen de uien, champignons en paprika schoon. Snijd de uien in ringen en de paprika in reepjes. Pers of snijd de knoflook. Zet alle benodigdheden klaar.
  3. Doe de boter en olie in de pan en bak het vlees met de knoflook om en om 5 minuten op hoog vuur lekker bruin. Bestrooi tevens het vlees met wat bloem en roer het om en om in de pan. Voeg nu bij het vlees de paprika toe en zet het vlees op een laag vuur.
  4. Pak nu de grote pan erbij en doe hier ook een klein beetje boter en olie in en bak hierin de spekjes en uien. Voeg daarna meteen de champignons toe en roer flink op hoog vuur. Voeg dan nu ook de grove wokgroenten toe en roer 5 min op hoog vuur, goed door elkaar.
  5. Voeg nu het vlees en de paprika van de wokpan bij de rest en voeg het blikje tomatenblokjes in tomatensap toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu ook de rundelboillon met heet water (200ml) toe en voeg het flesje bruin bier toe. Roer goed zodat alles weer kookt en voeg een klein beetje bruine basterdsuiker toe. Voeg tot slot 3 laurierblaadjes toe en doe de deksel op de pan. Laat het nu een kleine 2 a 3 uur onder af en toe roeren stoven.
  6. Voeg tot slot naar smaak 4 theelepels paprikapoeder toe. Roer alles nog voorzichtig een keer. Eventueel nog wat aandikken met allesbinder of maizena en garneer het stoofpotje met verse peterselie. Verwijder de laurierblaadjes en klaar is uw heerlijk stoofpotje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier