Gegratineerde witlof ovenschotel

Gegratineerde witlof ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke gegratineerde witlof ovenschotel met een romige, dikke kaassaus, bedekt met aardappelpuree en geraspte kaas. Bak de schotel in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Een perfecte combinatie van smaken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 62 g jumbo kaassaus - conserven, soepen, sauzen, oliën

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde witlof ovenschotel op tafel.

  1. Snijd de witlof in ringen en was deze in een vergiet en laat hem uitlekken.
  2. Doe de witlof in een grote pan en voeg een flinke klont roomboter toe (of een iets kleinere voor wie aan de lijn denkt). Doe de deksel op de pan en stoof de witlof op middelhoog vuur zachtjes beetgaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Roer nu net zoveel kaassauspoeder door het vocht van de witlof tot je een romige, dikke saus krijgt.
  5. Bereid de aardappelpuree volgens de omschrijving op het pakje.
  6. Verdeel de witlof in een ovenschotel en lepel hier voorzichtig de aardappelpuree overheen. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel