Romige stamppot groene kool met gedroogde tomaatjes

Romige stamppot groene kool met gedroogde tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke romige stamppot groene kool met gedroogde tomaatjes. Aardappelen, ui, knoflook, karwijzaad, bouillontablet. Roeren. Roomkaas en ei erbij. En tot slot, yummy stukjes tomaat. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige stamppot groene kool met gedroogde tomaatjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snij deze in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de - goed uitgelekte - tomaten in kleine stukjes.
  2. Doe de aardappelen en de gesneden kool in een pan. Voeg een laagje water toe, het karwijzaad en de verkruimelde bouillontablet. Breng aan de kook en laat plm. 20 minuten koken.
  3. Doe het geheel in een vergiet en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Doe de aardappelen en de kool weer terug in de pan en zet nog even op de warmtebron. Roer de roomkaas en het losgeklopte ei erdoor. Voeg de gebakken ui, knoflook en de reepjes tomaten erdoor.
  6. Maak op smaak met zout en peper en wat paprikapoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Kool Groene kool