- 500 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Caldo verde ( portugese soep) a la petra op tafel.
- Schil aardappelen, snijd in stukken en was ze. Snijd groene kool in parten, verwijder de stronk en snijd de kool in reepjes. Pel uien en knoflook.
- Snipper 1 1/2 ui en de knoflook. Snijd de overige ui in dunne ringen. Snijd chorizo in plakjes.
- Bak chorizo langzaam in een pan onder af en toe roeren, zodat er genoeg vet vrijkomt voor de soep. Haal chorizo uit de pan. Bak in het vet de ui- en knoflooksnippers al roerend, tot ze gaan geuren.
- Voeg aardappelen, kool, kwarijzaad en bouillon toe aan de pan. Breng alles aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Voeg chorizo toe en een flinke scheut room. Breng op smaak met zout en peper.
- Als de soep te dik is, voeg dan wat bouillon of melk toe. Bak uiringen in wat olijfolie.
- Serveer de soep met de gebakken uiringen erbovenop.