- 100 g Croma roerbak oliemelange olijf
- 0.5 Surinaams maggiblokje
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Haas op grootmoeders croughs wijze op tafel.
- Bestrooi het hazenvlees met weinig zout en wat meer peper. Bestrijk het met Franse mosterd en bestrooi het daarna met suiker. Zet dit, afgedekt met keukenfolie, minimaal een paar uur in de koelkast.
- Verhit boter en Croma in de pan, maar niet te heet. Braad hierin de stukken haas vijf minuten aan. Voeg de gesneden ui toe en bak deze mee totdat deze niet te bruin wordt.
- Voeg de wildfond toe met enkele koppen water en laat alles twee tot drie uur zachtjes sudderen tot het vlees bijna van de botten valt. Voeg het bouillonblokje toe.
- Neem de stukken haas uit de pan en laat het kookvocht wat inkoken. Bind de saus met maizena. Voeg daarna het halve maggiblokje toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Vlak voor het opdienen van het vlees, voeg de op kamertemperatuur gebrachte room of kookroom toe aan de saus en roer door. Let erop dat de saus niet meer kookt.