Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Witte chocolade cheesecake met frambozen op tafel.
- Maak de koekjes fijn met de keukenmachine. Voeg de boter toe en roer goed door. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier, vet licht in en schep het mengsel erin. Druk stevig en gelijkmatig aan, zet in de koelkast.
- Klop de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille-extract met de mixer tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop weer door elkaar. Leg de gelatineblaadjes even in water. Knijp ze uit, doe wat melk of room in een kopje, verwarm dit in de magnetron en laat de gelatine erin oplossen. Voeg de opgeloste gelatine toe aan het mengsel, roer goed door.
- Snijd 250 gram van de frambozen door. Leg de helft hiervan op de taartbodem. Schenk de helft van het mengsel in de vorm. Leg daarop de andere helft van de frambozen en schenk daarna de rest van het mengsel in de vorm. Zet de taart in de koelkast en laat 5-8 uur opstijven.
- Decoreer de taart met bijvoorbeeld slagroom, brokjes witte chocolade, de overige frambozen, chocoladekrullen.