Indonesisch stoofvlees met appel en bananen

Indonesisch stoofvlees met appel en bananen

Smulweb imageSmulweb

Indonesisch stoofvlees met appel en bananen in een handomdraai op tafel. Het stoofvlees is lekker op smaak gebracht met ketjap manis en gembersiroop. Serveer met rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indonesisch stoofvlees met appel en bananen op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden varkensstoofvlees met zout, peper en gemberpoeder.
  3. Bak het varkensstoofvlees aan in hete boter. Als het vlees bruin is, schep het uit de pan en houd het apart.
  4. Doe wat nieuwe boter in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden zure appel tot de groentes iets zacht zijn.
  5. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  6. Voeg op het laatst 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm even mee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch Stoofpotje Fruit Appel Bier