Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Indonesisch stoofvlees met appel en bananen op tafel.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden varkensstoofvlees met zout, peper en gemberpoeder.
- Bak het varkensstoofvlees aan in hete boter. Als het vlees bruin is, schep het uit de pan en houd het apart.
- Doe wat nieuwe boter in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden zure appel tot de groentes iets zacht zijn.
- Doe het vlees terug in de pan. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
- Voeg op het laatst 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm even mee.