Khoreste karafs - perzische bleekselderij stoofschotel

Khoreste karafs - perzische bleekselderij stoofschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke perzische stoofschotel van bleekselderij met mals vlees, kruiden en limoen. Geserveerd met rijst. Een unieke smaakbeleving door de toevoeging van munt die je doet verlangen naar meer. De stoofschotel wordt in ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes gaar gesudderd en kan geserveerd worden met rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 480 g Lamsfilet
  • 2 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Khoreste karafs - perzische bleekselderij stoofschotel op tafel.

  1. Verhit 0,75 liter water in de waterkoker.
  2. Prik met een scherp mesje wat gaatjes in de limoenen of plet ze met het lemmet van een koksmes.
  3. Verhit in een grote braadpan 4 eetlepels olijfolie en bak de ui, knoflook en lente-ui tot de ui glazig is en net bruin begint te worden. Voeg het vlees toe en bak tot het rondom dichtgeschroeid is. Voeg de kurkuma toe en laat kort bakken.
  4. Voeg de limoenen, een snuf peper en zout en 0,75 liter heet water toe aan de pan. Laat het vlees met de deksel op de pan in een uur zachtjes gaar sudderen.
  5. Hak de peterselie met steel en al grof, haal de muntblaadjes van de steeltjes af en hak ze grof. Haal de blaadjes van de selderij en hak grof. Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm lang. Dikke stukken kun je in de lengte halveren.
  6. Verhit in een koekepan 1 eetlepel olijfolie en bak de stukken bleekselderij kort, tot ze wat feller groen worden.
  7. Voeg de bleekselderij, 2 lepels advieh en de gehakte kruiden toe aan de pan met het vlees. Roer door, voeg eventueel wat water toe en laat met de deksel op de pan in 1 tot 1,5 uur gaar worden. Proef of er nog extra zout of peper bij moet.
  8. Serveer met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Stoofpotje Bleekselderij