- 300 g Tarwevlokken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelnotentaart op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
- Kneed van boter, 100 g suiker, bloem, ei en een beetje zout een soepel deeg. Laat de deegbal 30 minuten rusten in vershoudfolie in de koelkast.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en rol het deeg tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een ronde deeglap van 30-32 cm doorsnede. Bekleed de bodem en rand van de vorm met het deeg.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Meng ze in een kom met 50 g suiker, kaneel en (geroosterde) noten. Schep de appelvulling in de vorm en bak de taart in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm in een steelpan de jam met 1 el water. Wrijf de jam door een zeef en bestrijk de taart ermee.
- Laat de taart afkoelen in de vorm en snijd hem later in punten.