Appelnotentaart

Appelnotentaart

Smulweb imageSmulweb

Een zelfgemaakte appelnotentaart kan natuurlijk niet ontbreken op koffievisite. In deze instructies lees je hoe je deze heerlijke taart maakt. Zo kan je altijd onder het genot van koffie en thee genieten van een stukje verse appelnotentaart.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Tarwevlokken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelnotentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Kneed van boter, 100 g suiker, bloem, ei en een beetje zout een soepel deeg. Laat de deegbal 30 minuten rusten in vershoudfolie in de koelkast.
  3. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en rol het deeg tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een ronde deeglap van 30-32 cm doorsnede. Bekleed de bodem en rand van de vorm met het deeg.
  4. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Meng ze in een kom met 50 g suiker, kaneel en (geroosterde) noten. Schep de appelvulling in de vorm en bak de taart in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
  5. Verwarm in een steelpan de jam met 1 el water. Wrijf de jam door een zeef en bestrijk de taart ermee.
  6. Laat de taart afkoelen in de vorm en snijd hem later in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Bakken Appel Taart Jam