Sambal brandal

Sambal brandal

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte sambal brandal maak je jouw gerecht helemaal af. Pof de kemirienoten en maal deze fijn met de pepers. Bak ze met ui, knoflook en trassi. Na 5 minuten voeg je het asemwater en de djeroen peroek toe. En klaar is kees!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 12 Rode peper
  • 24 g kemirienoten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sambal brandal op tafel.

  1. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.
  2. Maal de kemirienoten fijn samen met de pepers.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn.
  4. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de gemalen kemirienoten, pepers en trassi toe en bak alles door.
  5. Voeg na een minuut of 5 het asemwater en de djeroen peroek toe. Bak alles door totdat uiteindelijk de olie boven blijft drijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen