Nasi keboeli met indische gehaktballetjes

Nasi keboeli met indische gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Indonesische nasi keboeli met Indische gehaktballetjes. De kruiden van kaneel tot ketoembar worden gemengd in de rijst en het geheel wordt bereid tot een heerlijke maaltijd. De pindakaas, sambal en ketjap manis geven de gehaktballetjes een smaakvolle kick. Smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Nasi keboeli met indische gehaktballetjes op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen.
  2. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en roer even door.
  3. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.
  4. Meng 500 gram gehakt met 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas en 1 theelepel sambal. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  5. Draai er kleine balletjes van.
  6. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter tot het goed gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees