Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Nasi keboeli met indische gehaktballetjes op tafel.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen.
- Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en roer even door.
- Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.
- Meng 500 gram gehakt met 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas en 1 theelepel sambal. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
- Draai er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter tot het goed gaar is.