Thaise kip cashew

Thaise kip cashew

Smulweb imageSmulweb

Thaise kip cashew: een geurige roerbakschotel bomvol smaak. Malse kip gemarineerd in sojasaus en sesamolie, in combinatie met groente: ui, paprika, bosui en pittigheid van peper, gember en knoflook. Overgoten met een lekker sausje van oestersaus, vissaus water en bruine suiker en ten slotte de cashewnoten: smullen maar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Thaise kip cashew op tafel.

  1. Snijd de kip in blokjes en marineer deze in 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie en peper. Laat even staan. Schep 1 eetlepel bloem door de kip en bak op hoog vuur in een hete pan bruin.
  2. Snijd ondertussen de ui, paprika en bosuitjes grof en de peper, gember en knoflook fijn. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
  3. Verwarm de pan en bak de gember, knoflook en peper kort aan. Voeg de rest van groenten toe en roerbak snel gaar maar zorg dat deze niet te slap worden. Voeg de kip weer toe.
  4. Voeg voor de saus 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels water, 1 eetlepel vissaus en 1-2 theelepels bruine suiker toe. Even omschudden en de noten toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte