- 1 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Thaise kip cashew op tafel.
- Snijd de kip in blokjes en marineer deze in 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie en peper. Laat even staan. Schep 1 eetlepel bloem door de kip en bak op hoog vuur in een hete pan bruin.
- Snijd ondertussen de ui, paprika en bosuitjes grof en de peper, gember en knoflook fijn. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
- Verwarm de pan en bak de gember, knoflook en peper kort aan. Voeg de rest van groenten toe en roerbak snel gaar maar zorg dat deze niet te slap worden. Voeg de kip weer toe.
- Voeg voor de saus 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels water, 1 eetlepel vissaus en 1-2 theelepels bruine suiker toe. Even omschudden en de noten toevoegen.