- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kipfilet met romige ham kaas saus uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper en bak deze rondom bruin aan in hete boter. Leg de kipfilets in een ovenschaal.
- Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 100 gram fijngesneden ham en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 ml kookroom toe en warm de saus even door.
- Haal de pan van het vuur en roer 90 gram geraspte kaas door de saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper en laat al roerende smelten.
- Giet de saus over de kipfilets en strooi de laatste geraspte kaas over de ovenschotel.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Roer als je de kipfilet eruit hebt gehaald de saus nog even door.