Kipfilet met romige ham kaas saus uit de oven

Kipfilet met romige ham kaas saus uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht dat niet mag ontbreken in jouw receptenboek: kipfilet met romige ham kaas saus uit de oven! Knapperige kipfilet bedekt met een heerlijke en romige ham-kaassaus die je blijft lepelen.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kipfilet met romige ham kaas saus uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper en bak deze rondom bruin aan in hete boter. Leg de kipfilets in een ovenschaal.
  3. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 100 gram fijngesneden ham en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 ml kookroom toe en warm de saus even door.
  4. Haal de pan van het vuur en roer 90 gram geraspte kaas door de saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper en laat al roerende smelten.
  5. Giet de saus over de kipfilets en strooi de laatste geraspte kaas over de ovenschotel.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Roer als je de kipfilet eruit hebt gehaald de saus nog even door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte