Eenvoudige ras el hanout (marokkaans specerijenmengsel)

Eenvoudige ras el hanout (marokkaans specerijenmengsel)

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen Marokkaanse specerijenmengsel thuis met deze eenvoudige ras el hanout recept. Gebruik het als de geheime smaakmaker bij tajines, rijst, couscous, vlees of kip gerechten.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Eenvoudige ras el hanout (marokkaans specerijenmengsel) op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een elektrische koffiemolen of maler en maal alles goed fijn tot een poeder.
  2. Druk het mengsel eventueel door een zeef en doe het in een goed afsluitbare pot zodat het zijn aroma niet verliest.
  3. Gebruik 1-2 theelepels van het specerijenmengsel bij onder andere tajinegerechten, rijst, couscousvullingen en vlees- en kipgerechten.
  4. Dit recept is voor een kleine hoeveelheid specerijen, maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook verdubbelen of verdriedubbelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden