Chermoula hoe maak je dat

Chermoula hoe maak je dat

Smulweb imageSmulweb

Chermoula, de perfecte basis voor vele Noord-Afrikaanse gerechten. Met platte peterselie, koriander, knoflook, zout, zwarte peper, komijn, paprika, chili, citroensap en olijfolie. Verwerk chermoula bijvoorbeeld in een tajine of couscousgerecht.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chermoula hoe maak je dat op tafel.

  1. Hak de platte peterselie en de verse koriander zeer fijn en pers de tenen knoflook.
  2. Doe alles in een kom en voeg daar zout naar smaak, de zwarte peper, het komijnpoeder, het paprika- of het chili-poeder en het citroensap aan toe en vermeng alles goed.
  3. Roer dan een half Marokkaans theeglas (= een flinke scheut) olijfolie erdoorheen.
  4. Bewaar de chermoula minstens 1 week in de koelkast met een laagje olijfolie er bovenop in een goed afgesloten pot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen