Sinaasappelkwarktaart

Sinaasappelkwarktaart

Smulweb imageSmulweb

Deze sinaasappelkwarktaart is wel een echte topper! De bodem bevat fijngemalen koekjes met roomboter. En de vulling is heerlijk zacht door de gelatineblaadjes en kwark. Zet de taart in de koelkast en garneer met slagroom en chocola.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sinaasappelkwarktaart op tafel.

  1. Leg altijd een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en vet de zijkant een beetje in.
  2. Maak voor de bodem 80 gram roomboter warm en roer die door 200 gram fijngemaakte tarwebiscuits of bastognekoeken of jodenkoeken. Doe het mengsel in de vorm en druk plat met een lepel. Zet in de koelkast weg voor minstens 1/2 uur.
  3. Klop 250 ml slagroom zonder suiker stijf. Leg 5 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water.
  4. Doe 150 ml versgeperst sinaasappelsap in een kom en verwarm ca. 4 eetlepels in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer door het warme sap tot het goed is opgelost. Voeg dit bij de rest van het sap. Roer 150 gram basterdsuiker erdoor. Voeg voor een wat sterkere sinaasappelsmaak het vruchtvlees van de sinaasappels toe (wel de harde witte schilletjes eruit laten).
  5. Roer 500 gram kwark door het sinaasappelmengsel tot een glad mengsel. Roer tenslotte de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe het mengsel in de vorm en laat in de koelkast enkele uren opstijven.
  6. Versier de taart evt. met slagroom en/of geschaafde chocola. Als je de taart eerst snijdt en dan pas garneert, zal het mooier uitvallen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Fruit Bakken Sinaasappel Taart