Rundvlees stoofpot met aardappelen groente en bier

Rundvlees stoofpot met aardappelen groente en bier

Smulweb imageSmulweb

Een lekker stoofpotje van rundvlees met aardappelen, groente en bier. Het vlees is heerlijk mals door het langzaam te stoven. De smaak van het bier in combinatie met de tijm zorgt voor een heerlijke smaak. Een ideaal gerecht om lekker van te genieten op een koude winteravond.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rundvlees stoofpot met aardappelen groente en bier op tafel.

  1. Braad het vlees in een koekenpan in olijfolie mooi bruin aan alle kanten.
  2. Voeg knoflook toe en fruit 1 minuut.
  3. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur dit gedurende 3 minuten.
  4. Doe het vleesmengsel in een stoofpan.
  5. Voeg bij de overgebleven braadvet in de koekenpan, runderbouillon, bier, rode wijn, suiker, tijm, Worcestersaus, laurierblaadjes, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg het vocht toe aan het vlees en stoof met deksel op de pan gedurende 1+1/2-2 uur.
  7. Smelt boter in een koekenpan en fruit/bak zachtjes de aardappelen, uien en wortelen tot ze goudbruin van kleur zijn (ongeveer 20 minuten).
  8. Voeg na 1+1/2-2 uur stoven de groenten toe aan het vlees en stoof verder tot het vlees boterzacht is en de groenten goed gaar zijn.
  9. Breng op smaak met zout en peper, indien nodig.
  10. Serveer op een serveerschaal en garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje Groente