Roti massala kip

Roti massala kip

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Roti massala kip met aardappelen en kouseband is zeker het proeven waard. Laat de kippenbouten lang genoeg stoven, voeg lekker veel massala toe en alles zal perfect op smaak zijn!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Roti massala kip op tafel.

  1. Snijd de kippenbouten in de gewenste grootte en was ze. Hoe groter de stukken, hoe langer het duurt voordat de kip gaar is. Houd daar rekening mee.
  2. Fruit de ui en de knoflook in een ruime pan in de olie. Als ze glazig zijn, voeg dan de tomatenpuree toe. Voeg onder constant roeren de massala toe en laat goed meebakken.
  3. Voeg na een klein minuutje de kip toe en bestrooi met peper. Laat dit alles even goed bakken, maar zorg dat het niet aanbrandt door regelmatig te blijven roeren.
  4. Doe nu de kippenbouillon erbij en laat de kip stomen met het deksel op de pan. Voeg na 5 minuten een half kopje water toe en zet het vuur lager. Afhankelijk van de grootte van de kip is de massala kip na ongeveer 30 minuten klaar.
  5. Merk je dat je weinig jus hebt, doe dan nog de rest van het kopje water erbij en proef of het voldoende zout heeft. Breng op smaak met een beetje suiker.
  6. Doe de olie in een pan en fruit daar de ui en knoflook in mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak het massala poeder mee.
  7. Voeg de aardappelblokjes, de kippenbouillon en een kopje water toe. Laat dit alles goed stomen op een niet al te hoge vlam.
  8. Voeg als de aardappelen bijna klaar zijn de geblancheerde kouseband toe en roer dit alles goed om.
  9. Proef of het geheel voldoende zout heeft. Voeg als dit niet het geval is meer bouillon toe.
  10. Kook de eieren hard, pel ze en maak ze mooi geel door ze even in de massala van de kip te leggen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Gevogelte Roti