Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gehakt met curry en prei ovenschotel op tafel.
- Schil de aardappelen en kook ze in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 25 minuten goed gaar.
- Maak aardappelpuree door de gekookte aardappelen te stampen met het ei, een beetje boter en wat nootmuskaat. Stamp dit geheel totdat de aardappelpuree naar wens is.
- Maak de prei schoon en snijd dit in kleine ringen. Doe de prei in een pan met ruim water en een beetje boter, zout en peper en laat dit ongeveer 8 minuten koken.
- Bak het gehakt rul in een pan en voeg een ruime hoeveelheid currypoeder toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden of gas stand 4. Vet een ovenschaal in met boter.
- Leg de prei in de schaal en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Leg hier een deel van de aardappelpuree op, hou genoeg over voor nog een laag. Leg hier het gekruide gehakt op en vervolgens nog een laag aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in het midden van de oven totdat er een mooie korst van gesmolten kaas is ontstaan.