Chinese nasi goreng

Chinese nasi goreng

Smulweb imageSmulweb

Probeer dit recept voor Chinese nasi goreng en je hoeft nooit meer Chinees af te halen. Vol met kleurrijke groenten en kruidige smaken, een eenvoudige manier om de Aziatische keuken in huis te halen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 150 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Chinese nasi goreng op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de warme kippenbouillon. Laat afkoelen. Snijd de groenten en de vleeswaren heel fijn. Verhit een grote wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie toe. Bak eerst de groenten enkele minuten.
  2. Voeg vervolgens de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 5 minuten. Doe de kruiden erbij en voeg dan de vleeswaren en het ei toe. Roerbak, al omscheppend, nog 1-2 minuten mee.
  3. Marineer de kip in een diep bord met peper, zout, kerriepoeder en sojasaus. Bak de kip in een kleine koekenpan of wok. Serveer de kip naast de Chinese nasi goreng en geniet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng