Clafoutis met rood fruit

Clafoutis met rood fruit

Smulweb imageSmulweb

Zin in een Frans dessert? Probeer dan deze heerlijke Clafoutis met rood fruit! Een ovenheerlijk dessert met een smeuïge en romige textuur, en een fruitige smaak van rood fruit dat in elk hapje te proeven valt.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Clafoutis met rood fruit op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de schaal in met boter of olie.
  2. Haal de pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal.
  3. Vermeng de bloem, zout en suikers in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet al roerend bij het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven.
  4. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin.
  5. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Rood fruit