Ovengedroogde tomaatjes

Ovengedroogde tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Deze ovengedroogde tomaatjes zijn niet te weerstaan. Halveer de tomaatjes in de breedte, verwijder de pitjes en het sap, en leg ze met de velzijde omlaag in de schaal. Strooi poedersuiker over de tomaten, bestrooi ze daarna met zout en peper en verdeel de takjes tijm erover. Laat de tomaatjes 2 ½ uur drogen in de oven. Serveer met knapperig brood en uitgeperste knoflook. Heerlijk!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovengedroogde tomaatjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  2. Doe de olie en de knoflook in een kleine ovenschaal en laat ze 30 minuten in de oven trekken.
  3. Verwijder dan de knoflook, maar gooi hem niet weg.
  4. Rooster, zodra de tomaatjes in de oven staan wat knapperig brood, besprenkel dit met olijfolie en eet het met de knoflook, die u uit het velletje kunt drukken. Dit is verrukkelijk.
  5. Halveer de tomaatjes in de breedte in plaats van in de lengte.
  6. Knijp er dan voorzichtig in om een deel van de pitjes en het sap te verwijderen, zodat ze sneller drogen, en leg ze met de velzijde omlaag in de schaal.
  7. Doe de poedersuiker in een fijne zeef en strooi hem over de tomaten.
  8. Bestrooi ze dan met zout en peper.
  9. Verdeel de takjes tijm erover en laat de tomaatjes 2 ½ uur in de oven drogen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden