Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovengedroogde tomaatjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
- Doe de olie en de knoflook in een kleine ovenschaal en laat ze 30 minuten in de oven trekken.
- Verwijder dan de knoflook, maar gooi hem niet weg.
- Rooster, zodra de tomaatjes in de oven staan wat knapperig brood, besprenkel dit met olijfolie en eet het met de knoflook, die u uit het velletje kunt drukken. Dit is verrukkelijk.
- Halveer de tomaatjes in de breedte in plaats van in de lengte.
- Knijp er dan voorzichtig in om een deel van de pitjes en het sap te verwijderen, zodat ze sneller drogen, en leg ze met de velzijde omlaag in de schaal.
- Doe de poedersuiker in een fijne zeef en strooi hem over de tomaten.
- Bestrooi ze dan met zout en peper.
- Verdeel de takjes tijm erover en laat de tomaatjes 2 ½ uur in de oven drogen.