Boerenkool met pijnboompitten en aardappelballetjes

Boerenkool met pijnboompitten en aardappelballetjes

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool met pijnboompitten en aardappelballetjes. De boerenkool puree over pasta of aardappelgnocchi. De aardappelgnocchi met royaal boter, koken in porties van ongeveer vier , drie minuten per portie. Heerlijk toch?

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boerenkool met pijnboompitten en aardappelballetjes op tafel.

  1. Was de boerenkoolbladeren en verwijder eventueel dikke nerven. Pel de knoflook maar laat de tenen heel. Breng een grote pan water aan de kook, strooi er zout in, en doe de koolbladeren en de knoflook erin. Duw de bladeren goed onder water en kook het geheel een minuut of vijftien. Voeg de pijnboompitten toe en kook nog 5 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Laat de kool een minuut of vijf afkoelen en doe hem dan in een keukenmachine, met de knoflook en de pijnboompitten. Maal. Voeg wat kookwater toe als het mengsel te stijf en droog is. Voeg de olijfolie toe en peper en zout, en maal nog even tot een zachte, iets dunne puree.
  3. Serveer de puree over pasta of over aardappelgnocchi.
  4. Aardappelgnocchi: Was de aardappelen maar schil ze niet, en kook ze in ongeveer 25 minuten gaar. Schil ze als ze nog warm zijn en knijp ze boven een grote schaal door een pureeknijper, of stamp ze fijn met een stamper.
  5. Zeef de bloem boven de aardappelpuree en strooi er zout en peper over. Kluts het ei licht, maak een kuiltje in het midden van de puree en giet het daar in. Vorm met de hand snel een samenhangend deeg en verdeel het deeg in vieren.
  6. Rol die vier stukken tot een soort worst van iets minder dan saucijsdikte en snijd daar plakken van, ongeveer 2,5 cm dik en duw die plakjes ietsje plat met een vork.
  7. Breng water met zout aan de kook en kook de gnocchi in porties ongeveer drie minuten, als ze gaan drijven zijn ze gaar. Schep ze in een warme schaal en doe er een klontje boter of een scheutje olijfolie bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool