Hongaarse varkensgoulash

Hongaarse varkensgoulash

Smulweb imageSmulweb

Een Hongaars stoofgerecht om je vingers bij af te likken! Mals varkensvlees in een smaakvolle saus van paprika, ui, tomaten, rode wijn en kruiden. Heerlijk om te serveren met aardappelpuree of rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Varkensriblap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hongaarse varkensgoulash op tafel.

  1. Snijd de ui, knoflook en paprika fijn. Snijd het vlees in blokken en haal minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees droog en kruid het met peper.
  2. Verhit de boter in de pan en bak het vlees op hoog vuur in porties bruin. Haal het vlees steeds uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook en paprika op halfhoog vuur.
  3. Voeg de paprikapoeder, tomaten en tomatenpuree toe en bak vluchtig mee. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe.
  4. Laat het geheel twee uur stoven en voeg dan de zuurkool, wortel en champignons toe. Laat dit nog minimaal een uur stoven en breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Kruiden