Fricassee de poulet

Fricassee de poulet

Smulweb imageSmulweb

De ultieme Franse klassieker, fricassee de poulet. Langzaam gegaarde kip met groenten, champignons, zilveruitjes en een romige saus. Heerlijk op smaak gebracht met citroen. Serveer deze fricassee met aardappelpuree of stokbrood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Fricassee de poulet op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten en potten en pannen klaarstaan.
  2. Doe de kip in een grote pan en voeg koud water toe zodat al het vlees onder water is. Breng dit vervolgens aan de kook en schep het schuim dat ontstaat af. (Of gooi het water weg en zet de kip opnieuw op met schoon koud water).
  3. Snijd ondertussen de groenten (ui, prei, wortel) in niet al te kleine stukken en voeg deze toe aan de pan. Zorg opnieuw dat alles bijna onder water staat, doe ook het kruidenbosje in de pan (en eventueel een kruidnageltje) en wat peper en zout naar smaak. Breng opnieuw aan de kook en laat het drie kwartier op laag vuur koken.
  4. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in stukjes. Smelt een klontje boter in een braadpan en voeg peper, zout en sap van één citroen toe. Breng dit aan de kook en voeg dan de champignons toe. Kook dit geheel totdat de champignons helemaal onder het vocht staan en zet het vuur uit.
  5. Maak de zilveruitjes schoon. Smelt een klontje boter in een koekenpan en voeg de zilveruitjes en wat peper en zout toe. Voeg dan één tot twee pollepels van de kippenbouillon uit de pan naast de pan toe en laat dit op hoog vuur inkoken. Schud regelmatig om, totdat al het vocht verdwenen is en zet het vuur uit.
  6. Maak in een andere pan een roux door 50 gram boter of margarine te smelten en er 50 gram bloem aan toe te voegen. Bak dit even aan en draai het vuur uit als de roux klaar is.
  7. Haal de kip uit de bouillon en verwijder het bot, vel en kraakbeen. Breek het vlees in stukken. Giet de bouillon door een zeef om de groenten en kruiden te verwijderen.
  8. Verwarm de roux opnieuw en voeg een deel van de bouillon toe. Voeg daarna al het vocht van de champignons toe. Is de saus nog te dik, voeg dan nog bouillon toe. Voeg tot slot het vlees, de zilveruitjes, de champignons en een flinke scheut room toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Stoofpotje Rijst Lunch