Soep van witte kool en spekjes

Soep van witte kool en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk hartverwarmend op een druilerige dag, deze soep van witte kool en spekjes. Stukjes gestoofde kool, ui en aardappel in kippenbouillon, gemixt en gezeefd tot een zijdezachte textuur. Gehuld in een botersausje en gekruid met krokante spekjes als finishing touch.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Soep van witte kool en spekjes op tafel.

  1. Snij de witte kool, de geschilde aardappelen en de ui in stukjes.
  2. Stoof ze in 3 el boter.
  3. Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon.
  4. Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken.
  5. Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens.
  6. Werk af met een scheutje boter.
  7. Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig boter.
  8. Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Witte kool