Klassieke asperges met ovenfriet

Klassieke asperges met ovenfriet

Smulweb imageSmulweb

Klassieke asperges met ovenfriet. Witte en groene asperges gekookt in 15 minuten en omwikkeld met ham zorgen voor een lenteachtig maal. Een botersaus en peterselie bovenop en ovenfriet om erbij te eten. Haal de lente naar binnen met dit gerecht.

45 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 35 g Saus voor asperges

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Klassieke asperges met ovenfriet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de friet staat aangegeven en bereid de friet volgens de aanwijzingen.
  2. Schil de witte en groene asperges, snijd 3 cm van het houtige uiteinde en kook de witte asperges in ruim water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de groene asperges de laatste 5 minuten meekoken. Giet af en houd warm.
  3. Bereid de saus met boter volgens de instructies op de verpakking. Wikkel een aantal asperges in een plak ham en leg ze op een voorverwarmde schaal. Schenk er de saus over en garneer met het ei en peterselie.
  4. Haal de friet uit de oven, bestrooi met zout en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges