Goddelijke chocolade taart

Goddelijke chocolade taart

Smulweb imageSmulweb

Deze goddelijke chocoladetaart is de droom van elke chocoladeliefhebber. Smelt puur en melk chocolade samen met boter, klop de eieren los, voeg basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel samen, en verkruimel noten door het beslag. Schep in de vorm en serveer met gehakte noten. Genieten!

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Goddelijke chocolade taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een steelpannetje de boter (in blokjes gesneden), 100 gram in stukjes gebroken pure chocolade en 100 gram in stukjes gebroken melkchocolade.
  3. Zet de steelpan in een wat grotere pan met water. Dit heet au-bain-marie verwarmen. Zet de pannen op het laag vuur en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten onder regelmatig roeren. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel nog even afkoelen.
  4. Klop de eieren met een garde of mixer in een beslagkom los. Meng basterdsuiker en een snufje zout erdoor.
  5. Roer daarna het chocolademengsel erdoor. Voeg het zelfrijzend bakmeel door een zeef toe aan de beslagkom. Schep het bakmeel met een plastic lepel voorzichtig door het chocolademengsel.
  6. Bewaar 10 mooie noten als garnering en verkruimel de rest. Schep deze door het beslag.
  7. Vet de bakvorm in en bestrooi deze met wat bloem. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Schuif het rooster met de taart in het midden van de oven. Bak de taart in ongeveer 20-30 minuten en laat het daarna helemaal afkoelen buiten de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Taart Chocolade maken