- 3 el Zure room
- 12 Kwarteleitje
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode bietensoep molenmeisje (barszcz) op tafel.
- Bereid eerst alles voor je garnituur. Snijd het kleinste bietje in hele kleine blokjes, kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard, hak de dille fijn en breng de zure room op smaak met mierikswortelpuree. Dit is afhankelijk van je eigen smaak.
- Snijd voor de soep de geschilde bieten in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit in je soeppan de olie en fruit de ui met de knoflook glazig. Doe de bietjes erbij en warm deze vast even mee.
- Voeg de runderbouillon toe en de laurierblaadjes. Laat het soepje een kwartier pruttelen, verwijder de laurierblaadjes en pureer met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in kommen en verdeel het garnituur eroverheen.