Rode bietensoep molenmeisje (barszcz)

Rode bietensoep molenmeisje (barszcz)

Smulweb imageSmulweb

Deze rode bietensoep met kwarteleitjes, mierikswortel en dille staat garant voor een smaakexplosie. Perfect voor de echte liefhebbers.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Zure room
  • 12 Kwarteleitje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode bietensoep molenmeisje (barszcz) op tafel.

  1. Bereid eerst alles voor je garnituur. Snijd het kleinste bietje in hele kleine blokjes, kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard, hak de dille fijn en breng de zure room op smaak met mierikswortelpuree. Dit is afhankelijk van je eigen smaak.
  2. Snijd voor de soep de geschilde bieten in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit in je soeppan de olie en fruit de ui met de knoflook glazig. Doe de bietjes erbij en warm deze vast even mee.
  4. Voeg de runderbouillon toe en de laurierblaadjes. Laat het soepje een kwartier pruttelen, verwijder de laurierblaadjes en pureer met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel het garnituur eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep