- 1000 g Wildzwijnbiefstuk
- 250 g Varkensschouder
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkel worstjes zelf gemaakt op tafel.
- Maak het vleesmengsel minimaal een dag van tevoren, zodat het lekker door en door koud kan worden. Koop rugvet met een lagere smeltingsgraad, zodat je machine minder snel verstopt raakt.
- Maal het vlees en stop gemengd vet en vlees in je machine. Hak de verse venkel fijn of rooster het venkelzaad in een droge koekenpan tot het open knapt. Voeg de zaadjes toe en hark alles luchtig door elkaar zonder te kneden. Voeg de overige specerijen toe.
- Maak een klein bolletje en bak dit in wat zonnebloemolie. Als hij goed op smaak is, zet het vleesmengsel afgedekt weg en laat het een nacht in de koelkast rusten, zodat het vlees alle smaken goed kan opnemen. Leg alle worstmaak-onderdelen van je machine in de koelkast, zodat ze goed koud kunnen worden. Haal de darm uit het zoute water en spoel goed schoon onder de kraan, door de darm om de kraan te rollen en het water er langzaam in te laten stromen.
- Trek de darm om de vulmond van de machine. Pak het vleesmengsel uit de koelkast en voer het door de machine. Let erop dat het vlees altijd zo koud mogelijk blijft. Zet het zo nodig terug in de koelkast en haal het met kleine beetjes tevoorschijn. Is de worst eenmaal gevuld, vries hem direct in of bereid hem.
- Heb je vragen of loop je tegen problemen aan, stuur dan een e-mail voor hulp.